2010. február 9., kedd

Ejszaka a sleeper buszon

2010-02-09

Ez a nagyon erdekes kozlekedesi eszkoz arra szolgal, hogy a nagy, Indian beluli tavolsagokat viszonylag kenyelmesen (?) lehessen letudni.

Az egyik oldalon vannak ulesek, de folotte, es a masik oldalon vegig ket emeleten kabinok vannak, amiben vizszintesen lehet fekudni, be tudsz huzni egy ablakszeruseget, es kinyitni egy masikat kivul, hogy kapjal levegot.


Meg alldogaltunk, amikor Heni ezen ablakocskan keresztul kiejtette a vizespalackunkat. Meg le tudtam menni erte, es visszahalasztam a busz alol.

Vannak ketszemelyes fakkok, ilyenben utaztunk mi is, egy hatranya van, hogy ebbe a szuk dobozba be kell gyomoszolnod a pakkodat is. Kisnovesuek, mint en, megoldjak, a hosszuak, mint Heni mar kuzdott nemi helyhiannyal.

Arrol nem is beszelve, hogy a busz rettenesen raz, minden iranyban, az indiai utak pedig koztudottan nem nemet autopalya szerint epulnek. Inkabb foszlanak
Nem sokat aludtunk, de azt legalabb kenyelmetlenul. Na jo, nem annyira, mintha ulnunk kellett volna vegig.

Hajnali fel otre ertunk Bundi varosaba, amely tok kihalt, sotet es baratsagtalan volt. Kibereltuk az egyetlen riksat, aki ott tartozkodott es elvitettuk magunkat a cimre, amit Deeptol kaptunk. Kijott egy almos fazon es mondta, hogy szobat most nem tud adni, csak tizkor, addig ellehetunk a teton. Csakhogy ott nehany kosza majomon kivul nem volt semmi, lefekudni is csak egy kemeny gyekenyre tudtunk, Viki meg en. Antonio es Heni ulve szunyokaltak.

Tizkor lett szobank, aztan nekiindultunk a varosnak.

Csak 88 ezer lakosa van, inkabb falu itteni szerint, de van egy maharadzsa palotaja, duzzasztott tavai, kozepkori varosfalak, szuk utcak, piac, nyuzsges, szoval minden, ami kell.

Kiriksaztunk egy 20 km-re levo szent helyre, ahol a szent emberek mostak szent testuket es a szent holmijukat. Viccesek voltak es vidamak, jottek fenykepezkedni, meg beszelgettek volna, de nem volt kozos nyelvunk, sajnos.







Ebed-vacsorankat egy masik nagyon kedves gh-ban koltottuk el, egy mama vezeti ket lanyaval, tundi kis kertjuk is van, ahol majdnem el is aludtunk a fuben, amig keszult a kaja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése